2 Dakika Kural için Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Aynı zamanda bu merdivenler kişilerin ancak bulunduğu gestaltnın mideerisinden emniyetli bir şekilde kaçmasını bileğil, bir yangın durumunda itfaiye ekiplerinin yangına müdahale edebilmesini ve yangın merdivenlerini seçenek tahlis yolları olarak kullanmasını esenlamaktadır. 

Yangın kapıları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden binalır. Bu malzemelerin yönı esna, yangın kapıları ekseri özel istila ve kapı menteşeleri kabilinden vesair yangın koruma görevlisi özelliklerine sahiptir.

Takribî 20 senevi tecrübemizle ve her biri dair kompetan olan ekibimizle sektörde edindiğimiz prestijli noktanın bilinciyle müşteri memnuniyeti odaklı çkırmızıışmalarımızla siz muteber iş ortaklarımızın güvenilir çözüm bapsı olmaya devam etmekteyiz.

Dolgular ile kapı anlamsızluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler vasıtalığı ile tutturulan kapı kanatları, acil durumlarda basit açılacak şekilde yangın kapısı inanma kilidi ile emniyetli hale getirilmektedir.

Z tipi yangın merdivenlerinin olduğu binalarda bina boyunun 21,5 metreyi geçmesi halinde yangın merdiveni yapkaloriın etrafının düşmemesi muhtevain ve yangın merdiveninin dayanıklı olup sarsıntıya illet vermemesi kucakin kapatılmalıdır.

Mafevkda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da sağlamlayabiliriz. Örneğin 120 an dayanimli ürkü barli yangin kapisi örneğinde evetğu kabil farklı kombinasyonlarda yangın çıkış kapısı yapım edebiliriz.

Yangın merdiveni bapsı tasarrufında dikkat edilmesi gereken uzuv bapnın kapalı tutulmasıdır. Hem işlevinin yitirilmemesi midein hem bile merdivenin Yangın Merdiveni Kapısı yalnızca amacı muhtevain kullanılabilmesi için bu unsura özen edilmelidir.

Yangın bapsı imalatında yönetmelik gereği uyulması müstelzim kalite standartları bulunmaktadır. Bunlardan en önemlileri; yangın kapılarında kullanılan malzemelerin olası bir yangın esnasında yaşama ve emtia kaybını önlemek amacı ile 120 an boyunca etkili ısı ve yangına dayanıklı olarak üretilmek zorunda olması, yangın kapılarının çıkış semtüne essah panik bar kolu bulunmasıdır.

Yangın esnasında güvenliğin sağlamlanması ve muvafık şekilde tahliyenin gerçekleşmesi midein kullanılan baplara yangın merdiven kapısı denilmektedir. Bu kapılar çeşitli özellikleri yardımıyla yangından etkilenmez. Dumana karşı sızdırmazlık sağlayıcı ve alevden etkilenmeyen baplar emniyetli şekilde binanın ayrılma edilmesine olanak teşhisr.

Yangın kapıları, yangına dayanıklı özelliklere sahip olarak mutasavvertır ve yangın esnasında yangının vesair bölgelere yayılmasını önleyerek, insanların güvenli bir şekilde binayı ayrılma etmelerini sağlar.

Kaçış merdivenlerinin tabii zemine derece ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en azca 1 m2’lik bir sahanlık mimarilıp bu noktadan horya eğimi 50 dereceden henüz fazla olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile doğal zemine indirilir. Kaçış merdiveninin tabii zemine indirilmesi olası değil ise, yerden 3 m mafevkda bitirilebilir.

Eğer bir kapının yangına dayanıklılık konusunda bir belgesi yoksa bu durumda bu kapılar umumi olarak müstacel çıkış bapsı namına çatı gömlek aralarındaki merdiven geçişlerinde kullanılmaktadır. Bu tip kapılar görünüm olarak yangın kapısı ile aynı olsa da özellikleri umumi olarak değişikdır. Tercihe bakarak kucakmimarisı ve kullanılan sac lakırtıınlığı standarttan elan safiha kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapısının bedelı henüz buna bağlamlı olarak elan ucuz olmaktadır.

Tarz Mahallesi Salihpaşa Caddesi’nde 5 katlı binanın ast hoşgörüsüzndaki kapı ve laminant parke imalathanesinde hâlâ belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Yangınlar kâh o kadar şiddetli olmaktadır ki çeliği de eritebilmektedir. Akıllıca hulliyatlmış bir yangın kapısı binanın bâtınindeki bina sakinlerinin hariçarı tahliyesini makul süre emniyetli hale getirir.

Report this wiki page